HKSZK logo

Debreceni Egyetem

Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja

Családbarát munkahely

2014. május 28.

E0528455Ismét pályázott és újra elnyerte a kormány által meghirdetett családbarát munkahely címet a Debreceni Egyetem. A négy kategóriában meghirdetett díjra rekordmennyiségű pályázat érkezett, háromszáznál több önkormányzat, közintézmény és más munkaadó jelentkezett, közülük választották ki a 39 nyertest. A díjátadó ünnepséget május 28-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma Tükörtermében tartották, az eseményen Gaál István rektorhelyettes képviselte az egyetemet.

E0528348A díjátadón Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár felidézte a most lezárult kormányzati ciklus családpolitikai területen elért eredményeit, és arról beszélt, hogy a szemléletváltozásnak köszönhetően évről-évre egyre több munkaadó támogatja a családokat, alakít ki családbarát környezetet.

E0528107Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár közölte: a családbarát szemlélet kialakítása a munkahelyeken nem pénz vagy más anyagiak, hanem elsősorban vezetői döntés kérdése. Szavai szerint a családbarát környezet jó a munkavállalónak, mert több időt tölthet a családjával, ugyanakkor jó a munkáltatónak is, mert dolgozója nagyobb odaadással végzi a munkáját.

E0528078- A Debreceni Egyetem nem először kapja meg hivatalosan is a családbarát munkahely kitüntető címet, de számunkra a mindennapokban hivatalos elismerés nélkül is fontos, hogy mindazok, akik itt tanulnak, dolgoznak, jól érezzék magukat az egyetemen. A díj több éve végzett munkánk elismerése, amely E0528030során a különböző programok és szolgáltatások széles összefogással, a karok, tanszékek együttműködésével valósul meg az Esélyegyenlőségi Tervben foglaltak alapján – mondta az unideb.hu portálnak Berényi András, a pályázatot benyújtó Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) vezetője.