HKSZK logo

Debreceni Egyetem

Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja

Szelet a vitorlába

vitorla3

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2014. szeptember 30-án és október 1-jén ebben az évben is megrendezte a „Szelet a vitorlába” című pályaválasztási kiállítást. A kiállítók bemutatták cégüket, iskolájukat, a szakmákat, amelyeket náluk lehet tanulni. A célközönséget elsősorban a nyolcadikos diákok adták.

A Debreceni Egyetemet a Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja képviselte, a programokat pedig a diákok szolgáltatták. Igen nagy érdeklődés kísérte az Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának megjelent képviselőit, Orosz Tünde elnököt, Barta Barbarát, Jónás Noémit és Varga Gábort, akik segítségével a vérvételt és a sebvarrást lehetett kipróbálni a különféle eszközökön. A Környezetvédelmi Bizottság részéről Gyulavári Attila Zsolt elnök, Gondola Csaba, Kota Csaba, Kurczina Anita és Salagvárdi Noémi mutatták be az egyetemen zajló környezetvédelmi akciókat, a Műszaki Karról pedig Liptai Tibor, Tar Richárd hallgatók segítségével lehetett kipróbálni a pneumatikus gép modelljét.

Az első nap programjaként panelbeszélgetésen vett rész Gaál István hallgatói kapcsolatokért felelős rektorhelyettes. A fórum témája a duális képzés volt, a résztvevők a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Debreceni Tankerületéből, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályáról és a National Instruments Hungary Kft.-től érkeztek.

vitorla1