HKSZK logo

Debreceni Egyetem

Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja

Újabb lépések karrier ügyben

karrier5

2015. január 20-án délelőtt látogatást tett egyetemünkön a Külgazdasági és Külügyminisztérium Stratégiai Főosztályának vezetője, dr. Görömbei Sára főosztályvezető asszony és Beréndi Bettina koordinációs munkatárs. Gaál Istvánnal, a hallgatói kapcsolatok rektorhelyettesével és a Karrier Központ munkatársaival, Pogány Emesével és Pogonyi Katalinnal folytattak egyeztetést egy a közeljövőben induló projekttel kapcsolatban.

 

Ezen projekt keretében 2015 márciusában 12 magyarországi egyetemen, illetve főiskolán (6 budapesti, 6 vidéki helyszínen) tartanak tájékoztató előadást a minisztérium munkatársai az uniós álláslehetőségekről, valamint a bejutás feltételeiről a brüsszeli karrier után érdeklődő, ilyen irányú tanulmányokat folytató hallgatók számára.

 

Kari képviselők, pályaorientációval és karrierépítéssel kapcsolatos képzésben résztvevők, és más, az egyetemen karriertémában dolgozó kollégák vettek részt azon a megbeszélésen, amelyet a HKSzK Hallgatói Karrierközpontja szervezett ugyanezen a napon. A megjelenteket először Gaál István rektorhelyettes köszöntötte a HKSzK nevében, majd Pogány Emese mutatta be a Központ felépítését, terveit. A meghívottak ezután beszámoltak a karokon, illetve az egységükben zajló karrierrel kapcsolatos tevékenységről. A jövőben szorosabb együttműködés várható az érintettek között a különböző rendezvényeken, az aktuális feladatok ellátásában.

karrier1 karrier2